Lagerhuset & Schnitzelplatz

Lagerhusets historia, varför Schnitzelplats och vem älskar schnitzel?

Lagerhuset stod färdigt 1920

Schnitzelplatz ligger mitt i Göteborg mellan stadens två centrala centrum där spåren av vår snart 400-årsjubilerande handelsstad möter vår framtid som kreativ, modern och dynamisk destination. Dikt an Vallgraven och ett stenkast från Carolus Rex – den sista kvarvarande stora delen av stadens befästningsverk – vilar Göteborgs Frilagerhus uppfört 1920 strategiskt placerat precis i mynningen av stadens då viktigaste infrastruktur, Vallgraven. Numera passerar här knappast några lastpråmar men däremot Paddanbåtarna i strid ström under sommarsäsongen och vid starka västliga vindar kan du nära på se vattennivån höjas i realtid när älven pressas in i kanalen.

Schnitzelplatz etablerar sig 2018

Vi som driver Schnitzelplatz Lagerhuset har många års erfarenhet av bankande, panerande och serverande men framför allt ätande av schnitzel och 2018 kände vi helt enkelt att Göteborg var redo för en Schnitzelplatz! Efter att ha inväntat det rätta tillfället och framför den rätta platsen så slog vi upp dörrarna till en platz för schnitzelätare och pilsnerälskare hösten 2018. Vi serverar lunch på vardagar och har à la carte på eftermiddagen och från 12 på helgen. Våra pilsnertankar tankas varje vecka med färsk, opastöriserad pilsner som kommer med tankbil kortaste vägen från bryggeriet Plzeňský prazdroj i Plzen i västra Tjeckien.

Schnitzel, pilsner & människor

Schnitzelplatz – en platz där familjen kan äta middag när ingen orkar laga mat, där turister från världens alla hörn kan få äta vår schnitzel, där en bättre vardagslunch aväts inom 8 minuters gångväg från typ det mesta, där arbetsgrupper kan få sammanstråla och äta något som alla tycker om, där ölnördar med golden lagerpreferens kan få grotta ner sig i pilsnerns porlande hemligheter och där det går att fira såväl jubileum som guldkant på vardagen som fridfull ensamätare, i par eller i större sällskap. Mat, dryck och människa är i centrum för er Schnitzelplatzupplevelse – det är bara att komma!

Denna webbplats använder cookies. Genom fortsatt användande av vår webbplats utgår vi från att du accepterar användandet av cookies. Läs mer